Please Wait a Moment
|
|
X

AkisTiniakos Fishing Store : Άρθρα

Τα νέα HTO Rockfish 2019
SuperUser Account 1071

Τα νέα HTO Rockfish 2019

Για την φετινή χρονιά, η βρετανική HTO, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την οικονομική και δημοφιλή σειρά LRF καλαμιών με την ονομασία Rockfish 19. Έτσι αντί για πολλά και διαφορετικά μοντέλα, φέτος έχουμε μόνο τέσσερις στοχευμένες επιλογές που κοστίζουν από 40 έως 46 €! Ας δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειές για αυτήν την νέα σειρά που μόλις πριν μέρες έφτασε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο κατάστημα του Άκη Τηνιακού - Akis Tiniakos Fishing Store.
 


Στην πράξη, η εταιρεία συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες από τις πωλήσεις της και συμπέρανε ότι οι ανάγκες των ψαράδων μπορούν να καλυφθούν με τέσσερα starter μοντέλα. Τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται τα μοντέλα αυτά είναι το carbon IM7 σαν υλικό κατασκευής, τους πρωτότυπους μονοστήριχτους οδηγούς HI-AT Sic Guides και την VSS Style βάση μηχανισμού. Από εκεί και πέρα ξεκινούν οι διαφορές..
 

Το πρώτο είναι HR19UL το οποίο είναι ένα καθαρόαιμο LRF καλάμι για ψάρεμα με πολύ ελαφριά δολώματα και φυσικά για ψάρεμα στον βυθό. Έχει πολύ καλή επαναφορά και σχετικά γρήγορη δράση κορυφής ενώ η σχεδίαση του έχει γίνει ώστε να καταλαβαίνουμε απόλυτα τις τσιμπιές από ψάρια που "γλύφουν" το δόλωμά μας χωρίς όμως το καλάμι να δημιουργεί αντίσταση που μπορεί να τα πονηρέψει. Την αίσθηση αυτή ενισχύει η απόφαση της εταιρείας να διαλέξει ένα κοντό blank με μήκος μόλις 6' 6'' πόδια (2 μέτρα) και c.w. 1-7 gr.. Επίσης, είναι το μοναδικό από τα τέσσερα μοντέλα που διαθέτει solid άσπρη κορυφή αντί για tubular μαύρη που έχουν τα υπόλοιπα. Όσον αφορά την δύναμη του καλαμιού... είναι αρκετή για να τα βάλετε ακόμα και με ένα μεγάλο αντίπαλο!


Το δεύτερο μοντέλο είναι το HR19L με μήκος 7' πόδια (2,15 μέτρα) και c.w. 3-15 gr., μια διαχρονική επιλογή που μπορεί να βάλει άνετα κάποιον στον μαγικό κόσμο του LRF. Ένα all around καλάμι που μπορεί να χειριστεί με άνεση σχεδόν όλους τους τύπους δολωμάτων και σε μεγάλο εύρος διαφορετικού βάρους. Η εταιρεία το προτείνει κυρίως για σκληρά τεχνητά δολώματα με έμφαση στα επιφανείας όπως π.χ. τα μικρά surface αλλά και για πλανάκια.
 


Το τρίτο μοντέλο με την ονομασία HR19MH είναι άκρως ενδιαφέρον αφού τα χαρακτηριστικά του (8' πόδια/2,45 μ. & c.w. 5-20 gr) και η συμπεριφορά του, μας δίνουν την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε και στο eging! Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει την επιλογή ενός φθηνού καλαμιού που μπορεί να φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του ελαφριού spinning και HRF ενώ παράλληλα να μπορεί να ψαρεύει με μεγάλη άνεση όλα τα αγαπημένα μας κεφαλόποδα τόσο με 3.0 & 2.5, όσο και με 3.5 καλαμαριέρες. Η εταιρεία το προτείνει για ψάρεμα σε δύσκολα μέρη και για δυνατούς αντιπάλους.
 


Τέλος, υπάρχει και το μοντέλο HR19H με μήκος 8' 6'' πόδια (2,60 μέτρα) και c.w. 5-28 gr. Το καλάμι αυτό -όπως και τα υπόλοιπα- είχα την τύχη να τα πιάσω στα χέρια μου οπότε μπόρεσα να σχηματίσω μια πρώτη γνώμη. Το συγκεκριμένο είναι ένα απίστευτο starter seabass καλάμι και νομίζω το όνομα Rockfish το αδικεί αφού δεν έχει καμία σχέση με το LRF. Παρόλα αυτά, με 46 € δύσκολα θα βρείτε άλλο καλάμι σαν και αυτό το οποίο μπορεί να σας εξελίξει στην τεχνική του spinning με όλων των τύπων τα δολώματα πλην των μεγάλων minnow από 15 και πάνω εκατοστά.

Αυτά ήταν μια πρώτη γεύση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας σειράς, την οποία θα δοκιμάσουμε και στην πράξη στο μέλλον ώστε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα..


Επωφεληθείτε σήμερα από τις ειδικές μας προσφορές! Προσφορές
Επικοινωνία

Στο akistiniakos.gr είμαστε όλοι παθιασμένοι ψαράδες και έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια μεγάλη εμπειρία από τις ψαρευτικές μας εξορμήσεις..
Περισσότερα >>

Φόρμα Επικοινωνίας