Please Wait a Moment
|
|
X

AkisTiniakos Fishing Store : Άρθρα

ΗΤΟ Urban Finesse: Ένας αστικός μύθος γεννιέται!!
SuperUser Account 1807

ΗΤΟ Urban Finesse: Ένας αστικός μύθος γεννιέται!!

Είναι λίγος καιρός που κυκλοφορεί στην χώρα μας η σειρά καλαμιών Urban Finesse από την ΗΤΟ. Η σειρά ακολουθεί την ίδια λογική value for money που έχει καθιερώσει την ΗΤΟ στα μάτια των καταναλωτών , φέρνοντας στα χέρια μας καλάμια και προϊόντα που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους.


Η σειρά έχει τρία διαφορετικά μοντέλα. Το 1.98m | 0.5-5g  που είναι και ο βενιαμίν της σειράς. Το μεσαίο 2.10m | 2-12g και τέλος το πιο βαρύ  2.10m | 4-17g. Όλα είναι βαμμένα στο μοδάτο urban camo. Μάλιστα στα δύο πρώτα το σχέδιο ακολουθεί και στο μαλακό eva της λαβής και μόνο στο 4-17 το eva είναι μαύρο.


Και οι 8 οδηγοί είναι τύπου Κ με χαμηλό προφίλ  βαμμένοι μαύροι, με ένα πορτοκαλί σιρίτι στην κορυφή για να σπάει την μονοτονία. Η βάση του μηχανισμού είναι διαφορετική με δυο διαφορετικά είδη. Στο μικρό και το μεσαίο μοντέλο αποτελείται από δύο κομμάτια που αφήνουν οπτικά "στον αέρα" τον μηχανισμό και βιδώνει από κάτω! Στο μεγαλύτερο μοντέλο  είναι πιο κλασική VSS και βιδώνει από πάνω.
 


Και στα τρία μοντέλα η κορυφή τους είναι tubular(κούφια) αλλά είναι τόσο ευαίσθητη που στην αρχή νόμιζα ότι είναι solid! Ο κορμός όμως είναι πιο σφιχτός οπότε δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο.
 

Εντυπώσεις

Είχα την τύχη να ψαρέψω με δυο από τα τρία μοντέλα της σειράς. Το πιο ελαφρύ και το πιο βαρύ. Το 0,5-7 είναι ένα λιλιπούτειο καλαμάκι,  πανάλαφρο σε σημείο απίστευτο. Είναι σχεδιασμένο για ψάρεμα με ελαφριές σιλικόνες στον βυθό και πολύ λιγότερο για πλανάκια και σκληρά τεχνητά. Η πληροφορία πού έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο άμεση που ξενίζει.
 


Το 4-17 όμως είναι μια άλλη ιστορία. Πολύ πιο γρήγορο στην επαναφορά της μύτης, δουλεύει άνετα όλων των ειδών τα τεχνητά, από επιφανείας μέχρι σιλικόνες χωρίς κανένα πρόβλημα.  Ιδανικό για ψάρεμα κοκκαλιών και λαβρακιών, πραγματικά πολύ ξεκούραστο.
 


Εκεί όμως που δεν το περίμενα να έχει τόσο καλή αίσθηση ήταν στα καλαμάρια. Έχοντας ψαρέψει πολλά χρόνια με καλάμι LRF , το 4-17 έχει το ίδιο καλή αίσθηση στις 2.0 και 2.5 καλαμαριέρες αλλά και πάρα πολύ καλή στις 3.0 που είναι το πιο κοινό μέγεθος. Oτι χάνουμε από την βολή λόγο μικρού μήκος , το κερδίζουμε από την πληροφορία που μας μεταφέρει η ευαίσθητη μύτη του.
 


Συμπερασματικά μια οικονομική σειρά καλαμιών που θα την ευχαριστηθούμε και με το ελαφρύ βάρος τους και με την συμπεριφορά τους.

 


Επωφεληθείτε σήμερα από τις ειδικές μας προσφορές! Προσφορές
Επικοινωνία

Στο akistiniakos.gr είμαστε όλοι παθιασμένοι ψαράδες και έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια μεγάλη εμπειρία από τις ψαρευτικές μας εξορμήσεις..
Περισσότερα >>

Φόρμα Επικοινωνίας